ξύλινα κουφώματα SYLOR Πάρος

Εξοχική κατοικία στην Πάρο

ξύλινα κουφώματα SYLOR Πάρος

Εξοχική κατοικία στον Αμπελά Πάρου

Τοποθεσία: Αμπελάς, Πάρος
Έτος: 2019
Αρχιτεκτονική μελέτη: Edje Architects
Φωτογραφίες: Χρήστος Κοντσαλούδης

Η κατοικία βρίσκεται στην βορειοανατολική πλευρά της Πάρου, στην περιοχή Αμπελάς. Το κτήριο ακολουθεί την Κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική, αποτελούμενο από κυβικούς όγκους, με ανοίγματα όπου ξεχωρίζουν τα ξύλινα κουφώματα της SYLOR, Ιταλικής κατασκευής, βαμμένα ηλεκτροστατικά σε ανοιχτό γκρίζο χρώμα. Το έργο περιλαμβάνει ξύλινες πτυσσόμενες μπαλκονόπορτες με πτυσσόμενα πατζούρια από κόντρα πλακέ, ανοιγοανακλινόμενα ξύλινα παράθυρα, σκιάδια από κόντρα πλακέ, ξύλινες εξώπορτες και εσωτερικές πόρτες επενδεδυμένες με καπλαμά δρυός σε φυσικό χρώμα.

ξύλινα κουφώματα SYLOR Πάρος
συρόμενα ξύλινα κουφώματα SYLOR

Εξοχική κατοικία στη Νάξο

συρόμενα ξύλινα κουφώματα SYLOR

Εξοχική κατοικία στον Όσκελο Νάξου

Τοποθεσία: Όσκελος, Νάξος
Έτος: 2019
Αρχιτεκτονική μελέτη: GFRA Architecture
Φωτογραφίες: Παναγιώτης Βουμβάκης

Οι δύο ανεξάρτητες παραθεριστικές κατοικίες βρίσκονται στην περιοχή ‘Οσκελος της Νάξου. Τα ξύλινα κουφώματα της SYLOR, που πλαισιώνουν την εντυπωσιακή θέα προς τη δύση και το νησί της Πάρου, είναι Ιταλικής κατασκευής, βαμμένα ηλεκτροστατικά σε σκούρο γκρί χρώμα. Το έργο περιλαμβάνει ξύλινες μπαλκονόπορτες συρόμενες επάλληλες ή χωνευτές, ανοιγοανακλινόμενα ξύλινα παράθυρα και ξύλινες εξώπορτες.

ξύλινα κουφώματα συρόμενα στη Νάξο
συρόμενα ξύλινα κουφώματα SYLOR

ΠΛΑΤΑΜΩΝΑΣ - ΒΙΛΑ ΜΟΣΚΩΦ

Βίλα Μοσκώφ στον Πλαταμώνα Πιερίας

Τοποθεσία: Πλαταμώνας, Πιερία
Έτος: 2019

Η βίλα Μοσκώφ βρίσκεται στον οικισμό Νέος Παντελεήμονας του Πλαταμώνα Πιερίας. Το εμβληματικό κτήριο, στη σκιά του κάστρου του Πλαταμώνα, χρονολογείται από το 1930, και σε αυτό συνέγραψε το μεγαλύτερο μέρος του έργου του ο ποιητής και ιστορικός Κωστής Μοσκώφ. Τα ξύλινα κουφώματα, Ιταλικής κατασκευής, κατασκευάστηκαν στο ίδιο ύφος με τα παλαιά, σε χρώμα λευκό και ώχρα (RAL 1014).

Διαμέρισμα στην Ακρόπολη

Διαμέρισμα στην Ακρόπολη

Τοποθεσία: Ακρόπολη, Αθήνα
Έτος: 2018
Φωτογραφίες: Παναγιώτης Βουμβάκης

Το διαμέρισμα βρίσκεται στο δεύτερο όροφο πολυκατοικίας του ’68 απέναντι από το Νέο Μουσείο Ακρόπολης. Ανακαινίστηκε πλήρως με σκοπό να εξυπηρετήσει τις ανάγκες τουριστών και επισκεπτών, προσφέροντας άπλετη θέα στην Ακρόπολη, κεντρικότητα και γειτνίαση με τα σημεία ενδιαφέροντος και αίσθηση πολυτέλειας. Τα ξύλινα κουφώματα ακολουθούν το ύφος της κατοικίας σε χρώμα λευκό και μίνιμαλ αισθητική.

Πάρος - Τουριστικές κατοικίες

Τουριστικές κατοικίες στο Δρυό Πάρου

Τοποθεσία: Δρυός, Πάρος
Έτος: 2018
Φωτογραφίες: Cicada Studio

Το Aequora Villas βρίσκεται στον παραδοσιακό οικισμό Δρυός της Πάρου, και αποτελείται από δύο ανεξάρτητες πολυτελείς κατοικίες υψηλής αισθητικής, πλήρως εναρμονισμένες με την απλότητα του Κυκλαδίτικου τοπίου. Τα ξύλινα κουφώματα και οι εσωτερικές πόρτες SYLOR αναδεικνύουν με λεπτότητα την αισθητική του κτηρίου τόσο εσωτερικά σε αποχρώσεις του λευκού και της βελανιδιάς, όσο εξωτερικά με λιτές γραμμές και αποχρώσεις της ελιάς, σε ιδανική σύνθεση με το τοπίο.

Rosh Pina, Ισραήλ - Ιδιωτική κατοικία

Κατοικία στο Ισραήλ

Τοποθεσία: Rosh Pina, Ισραήλ
Έτος: 2017

Από τα πιο πρόσφατα έργα μας, η κατοικία στην επαρχιακή πόλη Rosh Pina του Ισραήλ είναι σε κλασσικό στυλ με κύρια υλικά κατασκευής την πέτρα και το ξύλο και χρώματα σε γήινους τόνους. Η SYLOR – Wooden Solutions ανέλαβε την παράδοση και τοποθέτηση ξύλινων εξωτερικών κουφωμάτων ξυλείας okume σε αποχρώσεις μελί και RAL 7032 και εσωτερικών πορτών σε RAL 7032.

Πάρος - Ιδιωτική Κατοικία

Ιδιωτική κατοικία στον Κάμπο Πάρου

Τοποθεσία: Κάμπος, Πάρος
Έτος: 2016
Lantavos Projects
Αρχιτεκτονική μελέτη: Βαγγέλης Λάνταβος
Φωτογραφίες: Γιώργος Μεσσαριτάκης

Η κατοικία στον Κάμπο Πάρου αντλεί στοιχεία από τη γεωμετρία της κυκλαδίτικης αρχιτεκτονικής και των ιδιαίτερων τοπικών συνθηκών. Η αισθητική της ακολουθεί μια μοντέρνα αλλά λιτή προσέγγιση, και ο σχεδιασμός της τις ανάγκες κατοίκησης κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου. Τα ξύλινα κουφώματα SYLOR, ξυλείας meranti φέρουν τρίπλεξ ενεργειακούς υαλοπίνακες (Ug 1.1) ενισχύοντας τις υψηλές ενεργειακές αποδόσεις του κτηρίου.

Αράχωβα, Βοιωτία - Ιδιωτική Κατοικία

Ιδιωτική κατοικία στην Αράχωβα

Τοποθεσία: Αράχωβα, Βοιωτία
Έτος: 2007

Ίσως ένα από τα ωραιότερα κτήρια στην Αράχωβα, η κατοικία αυτή συνδυάζει ιδανικά τη σύγχρονη αρχιτεκτονική με την παραδοσιακή όψη του ξύλου και της πέτρας. Τα κουφώματα είναι σε meranti - καρυδί, κατασκευής SYLOR.

Πλάκα, Αθήνα - Ιδιωτική κατοικία

Ιδιωτική κατοικία στην Πλάκα

Τοποθεσία: Πλάκα, Αθήνα
Έτος: 2004

Λευκά παράθυρα και γκρι πατζούρια με γρύλλια ολοκληρώνουν την εικόνα αυτού του εντυπωσιακού μπαρόκ κτηρίου, που βρίσκεται στην Πλάκα της Αθήνας. Στο βάθος φαίνεται το κτήριο της Μητρόπολης Αθηνών.

Ακρόπολη, Αθήνα - Ιδιωτική κατοικία

Ιδιωτική κατοικία στην Ακρόπολη

Τοποθεσία: Ακρόπολη, Αθήνα
Έτος: 2004

Ακριβώς απέναντι από το βράχο της Ακρόπολης, στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου βρίσκεται αυτό το τριώροφο νεοκλασικό κτήριο που ανακαινίστηκε το 2004 με ξύλινα κουφώματα σε χρώματα της παλέτας RAL. Η φωτογράφιση του κτηρίου έγινε τον Οκτώβριο του 2015.