Ξύλινα Κουφώματα Sylor

Ξύλινα Κουφώματα

Η SYLOR - Wooden Solutions ειδικεύεται στα ξύλινα κουφώματα που αποτελούν το κέντρο των εργασιών της. Τα ξύλινα κουφώματα μας με αντικολλητή ξυλεία εξασφαλίζουν σταθερότητα, αντοχή στον χρόνο και βιωσιμότητα.

Οι ολοκληρωμένες λύσεις που προσφέρουμε στην τοποθέτηση των ξύλινων κουφωμάτων Γερμανικού τύπου, είναι ιδανικές για όλες τις κατοικίες και τα ξενοδοχεία είτε βρίσκονται σε πόλεις είτε σε βουνό ή ακόμα και δίπλα σε θάλασσα. Τα έργα μας μιλάνε για εμάς. Έχουμε κατασκευάσει ξύλινα κουφώματα σε πολυτελείς κατοικίες υψηλής αισθητικής σε όλα σχεδόν τα νησιά των Κυκλάδων, όπως Πάρο, Σίφνο, Μύκονο, Νάξο, Σαντορίνη.

Η SYLOR - Wooden Solutions,  με 32 χρόνια εμπειρίας,  είναι πρωτοπόρος στην Ελλάδα στα ξύλινα κουφώματα υψηλών απαιτήσεων και αισθητικής, έχοντας στο ενεργητικό της πολλαπλές εγκαταστάσεις σε κάθε γωνιά της Ελλάδας αλλά και αρκετές χώρες του εξωτερικού.

Όλες οι σειρές των ξύλινων κουφωμάτων της εταιρείας μας έχουν ολοκληρώσει εργαστηριακούς ελέγχους για την αντοχή τους στις καιρικές συνθήκες και συνοδεύονται από τα αντίστοιχα πιστοποιητικά κατάταξης σύμφωνα με ευρωπαϊκά πρότυπα, καθώς και πιστοποίηση CE.

Η SYLOR - Wooden Solutions προσφέρει δεκαετή (10) εγγύηση των προϊόντων για στρεβλώσεις και κατασκευαστικά ελαττώματα. Οι βαφές καλύπτονται με πενταετή εγγύηση για διάφανα βερνίκια και επταετή για χρώματα λάκας.

Πιστοποίηση Κουφωμάτων

Πιστοποιήσεις ξύλινων κουφωμάτων Sylor

Συχνές Ερωτήσεις

Γιατί να επιλέξω ξύλινα κουφώματα;

Ο βασικός λόγος επιλογής ξύλινων κουφωμάτων είναι η αδιαμφισβήτητη αισθητική υπεροχή του ξύλου, έναντι άλλων συνθετικών ή ψυχρών υλικών. Πέρα από αυτό, το ξύλο αποτελεί ένα πολύ ανθεκτικό δομικό υλικό, με μεγάλη διάρκεια ζωής και ένα ιδιαίτερα θερμομονωτικό και ηχομονωτικό υλικό. Η εξέλιξη των μεθόδων κατασκευής ξύλινων κουφωμάτων επιτρέπουν πια ένα μεγάλο εύρος εφαρμογών για μεγάλα ανοίγματα, λεπτές διατομές και ειδικές κατασκευές, καθώς και ποικιλία την επιλογή της τελικής απόχρωσης.

Ένα από τα πλέον σημαντικά πλεονεκτήματά των ξύλινων κουφωμάτων είναι η ικανότητα τους να επισκευάζονται και να συντηρούνται, γεγονός που επιμηκύνει τη διάρκεια ζωής τους. Η τυποποίηση, η κατασκευή σε σύγχρονες μονάδες παραγωγής και οι διεθνείς πιστοποιήσεις επιτρέπουν να έχετε ξεκάθαρη εικόνα του προϊόντος που πρόκειται να αγοράσετε, σχετικά με την αντοχή στις καιρικές συνθήκες. Παράλληλα, είναι η πλέον οικολογική επιλογή, φιλικά προς το περιβάλλον και τον άνθρωπο.

Τέλος, τα ξύλινα κουφώματα προσφέρουν μια διαχρονική ομορφιά, σταθερή στην πάροδο του χρόνου. Αυτό το χαρακτηριστικό, μαζί με όλα τα παραπάνω, αναδεικνύουν τα ξύλινα παράθυρα σε μια πολύ καλή επένδυση, με τη βέλτιστη σχέση ποιότητας – τιμής.

Διαβάστε περισσότερα: Ξύλινα κουφώματα: 10 λόγοι για να τα επιλέξετε

Τι να προσέξω όταν αγοράζω ξύλινα κουφώματα;

Για την επιλογή ξύλινων κουφωμάτων, υπάρχουν ορισμένοι δείκτες ποιότητας με τους οποίους μπορείτε να συγκρίνετε προϊόντα από διαφορετικούς προμηθευτές και να έχετε καλύτερη εικόνα όσον αφορά στη σχέση ποιότητας-τιμής. Η εταιρεία μας, με εμπειρία στην κατασκευή ξύλινων κουφωμάτων για περισσότερα από 30 χρόνια, σας προτείνει μια σειρά από κριτήρια, που θα σας διευκολύνουν στην αναζήτηση των ξύλινων κουφωμάτων που ταιριάζουν περισσότερο σε εσάς.

Ξυλεία: Φροντίστε να ενημερωθείτε επαρκώς για τις επιλογές ξυλείας σε κάθε προμηθευτή, πιθανές αντενδείξεις ανάλογα με την τοποθεσία της οικοδομής, καθώς και εγγυήσεις για κάθε τύπο ξύλου.

Βαφή: Στη βαφή των κουφωμάτων παίζουν ρόλο τόσο η ποιότητα των πρώτων υλών όσο και ο τρόπος βαφής (ρομποτική ηλεκτροστατική βαφή ή βαφή με πιστόλι). Προτιμάτε πιστοποιημένες βαφές, φιλικές προς το περιβάλλον, ηλεκτροστατική βαφή και ελέγξτε το χρόνο και τους όρους εγγύησης.

Πιστοποιητικά ποιότητας: Τα πιστοποιητικά είναι ο πλέον ενδεδειγμένος τρόπος για να κατανοήσουμε τα ποιοτικά χαρακτηριστικά ενός κουφώματος. Ευρωπαϊκά πρότυπα κατατάσσουν τα κουφώματα σε κατηγορίες με βάση ελέγχους σε ειδικά αναγνωρισμένα εργαστήρια που μετρούν τις επιδόσεις τους στην αεροπερατότητα, την υδατοστεγανότητα και την αντοχή σε ανεμοπιέσεις.

Θερμική άνεση: Η θερμική διαπερατότητα, ή τιμή U, χρησιμοποιείται για να περιγράψει τη θερμομονωτική ικανότητα παραθύρων και κρυστάλλων. Χαμηλότερος συντελεστής σημαίνει μικρότερο κόστος για τη θέρμανση ή την ψύξη των χώρων.

Ακουστική άνεση: Εάν μένετε σε περιοχή που επιβαρύνεται από ακουστική όχληση (πχ. κοντά σε βιομηχανική ζώνη ή αεροδρόμιο) προτιμήστε υαλοπίνακες με ακουστική μεμβράνη και παχύτερο προφίλ υαλοστασίου, για βελτιωμένη προστασία από τους θορύβους.

Εγγύηση: Διαβάστε προσεκτικά τους όρους εγγύησης και προτιμήστε εταιρείες οι οποίες θα μπορούν να σας εξυπηρετήσουν μετά την αγορά των προϊόντων σας, σε περιπτώσεις φθοράς, βλάβης ή κακής λειτουργίας.

Διαβάστε περισσότερα: Οδηγός αγοράς ξύλινων κουφωμάτων

Ποιος είναι ο χρόνος ζωής των ξύλινων κουφωμάτων;

Σύμφωνα με έκθεση του περιβαλλοντικού οργανισμού WWF, η εκτιμώμενη διάρκεια ζωής ενός ξύλινου παραθύρου είναι 60 έτη. Στην ίδια έκθεση προκύπτει ότι ο χρόνος ζωής των ξύλινων κουφωμάτων είναι τριπλάσιος σε σχέση με κουφώματα PVC, εξαιτίας της δυνατότητας τους να επισκευάζονται εύκολα.

Είναι τα ξύλινα κουφώματα ακριβά;

Τα ξύλινα κουφώματα θεωρούνται ως τα πιο ακριβά στην αγορά κουφωμάτων, σε σύγκριση με τις αντίστοιχες λύσεις κουφωμάτων αλουμινίου ή PVC. Παρόλα αυτά, η τιμή των ξύλινων κουφωμάτων ποικίλει ανάλογα με τα επιμέρους χαρακτηριστικά τους, όπως ο τρόπος ανοίγματος, το ξύλο που θα χρησιμοποιηθεί, ή ο τύπος των παντζουριών.

Δεδομένων των πολύ υψηλών ενεργειακών αποδόσεων και της μεγάλης διάρκειας ζωής σε σχέση με άλλα υλικά κατασκευής, τα ξύλινα κουφώματα αναδεικνύονται σε μια πολύ προσιτή οικονομικά λύση, με τη βέλτιστη σχέση ποιότητας – τιμής.

Χρειάζονται τα ξύλινα κουφώματα συντήρηση;

Παρά τη γενική άποψη ότι τα ξύλινα κουφώματα απαιτούν συχνή συντήρηση, η αλήθεια είναι πως όλα τα παράθυρα χρειάζονται περιοδική συντήρηση ανά περίπου 6 μήνες, με καθαρισμό και λίπανση των μηχανισμών τους.

Οι σύγχρονες μέθοδοι παραγωγής (τρικολλητή ξυλεία, βαφές που προστατεύουν από τις καιρικές συνθήκες, ηλεκτροστατική βαφή) και η χρήση ειδικά επεξεργασμένης ξυλείας ανθεκτικής στην υγρασία (πχ. iroko, okoume, meranti) έχουν μειώσει την ανάγκη για περιοδικές συντηρήσεις των ξύλινων στοιχείων στο ελάχιστο και έχουν αυξήσει την ανθεκτικότητα τους στις καιρικές συνθήκες.

Υπάρχουν μίνιμαλ ξύλινα κουφώματα;

Όλοι έχουμε στο μυαλό μας τα ξύλινα κουφώματα γερμανικού τύπου ως βαριές κατασκευές, κατάλληλες μόνο για παραδοσιακές οικίες. Τα τελευταία χρόνια, η παραγωγή ξύλινων κουφωμάτων έχει προσαρμοστεί σε σύγχρονες κατασκευές, ενώ κάποιες εταιρείες έχουν δημιουργήσει ξύλινο προφίλ λεπτής διατομής.

Το προφίλ SLIMLINE της SYLOR – Wooden Solutions έχει μίνιμαλ και λεπτό σχεδιασμό, διαθέσιμο σε ανοιγόμενα και συρόμενα υαλοστάσια.

Το προφίλ INCANTO, είναι μια ακόμα λύση λεπτού ξύλινου κουφώματος με εξωτερική επένδυση αλουμινίου.

SYLOR FAQ ξύλινων κουφωμάτων

Επιλογή Ξύλινων Κουφωμάτων

Ξύλινα Παράθυρα

Ξύλινα παράθυρα Sylor

Τα ξύλινα παράθυρα είναι για εμάς η πλέον ποιοτική και βιώσιμη λύση στην επιλογή κουφωμάτων.

Ξύλινα Παράθυρα SlimLine

ξύλινα παραθυρα slimline sylor

Λεπτότητα και διαφάνεια. Αυτό είναι το νέο σύστημα SLIMLINE: πόρτες και παράθυρα νέας γενιάς.

Ξύλινες Εξώπορτες

Ξύλινες εξώπορτες Sylor

Παραδοσιακές ή μοντέρνες, σε έντονα χρώματα ή αποχρώσεις του ξύλου, αφήστε τις εξώπορτες του σπιτιού σας να κερδίσουν τις εντυπώσεις.

Ξύλινα Παντζούρια

Ξύλινα Παντζούρια Sylor

Τα ξύλινα παντζούρια έχουν μια ξεχωριστή θέση σε παραδοσιακά και μη κτήρια, καθώς αποτελούν σημαντικό στοιχείο της εξωτερικής τους όψης.

Ξύλινα Σκιάδια

Ξύλινα Σκιάδια Sylor

Τα ξύλινα σκιάδια τοποθετούνται εσωτερικά, επάνω στο φύλλο του υαλοστασίου και προσφέρουν σκίαση και μόνωση

Ξύλινα Ρολά

Ξύλινα Ρολά Sylor

Τα ξύλινα ρολά χαρακτηρίζονται για τη λειτουργικότητα, τη διαχρονικότητα και την ιδιαίτερη όψη τους.

Σήτες

Σήτες Sylor

Η SYLOR – Wooden Solutions συνεργάζεται με κορυφαίες εταιρείες παραγωγής σητών στην Ιταλία και την Ελλάδα