Νέο έργο: Ανακαίνιση στο σιδηροδρομικό σταθμό Τιθορέας

Με μεγάλη χαρά σας ανακοινώνουμε το επόμενο έργο της SYLOR – Wooden Solutions, που αφορά στην ανακαίνιση του Σιδηροδρομικού Σταθμού Τιθορέας! Το διατηρητέο κτήριο που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης Κάτω Τιθορέα, χρονολογείται από το 1904, όποτε και λειτούργησε η σιδηροδρομική γραμμή. Η ανακαίνιση του παραδοσιακού κτίσματος, γίνεται στο πλαίσιο της κατασκευής της νέας διπλής σιδηροδρομικής γραμμής υψηλών ταχυτήτων ΤΙΘΟΡΕΑ – ΔΟΜΟΚΟΣ.

Το έργο, προϋπολογισμού 415 εκατ. ευρώ συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, και ανάδοχος εταιρεία είναι η κοινοπραξία Άκτωρ - J &P ΑΒΑΞ – ΤΕΡΝΑ. Με την ολοκλήρωσή του έργου, η απόσταση μεταξύ Αθήνας και Θεσσαλονίκης θα μειωθεί σε 3,5 ώρες.

Η ομάδα της SYLOR –Wooden Solutions επισκέφθηκε χθες το εργοτάξιο για καταγραφή και υπολογισμό των εργασιών. Οι εργασίες ανακαίνισης καλύπτουν το σύνολο των παραθύρων, εξωθυρών και εσωτερικών πορτών και περιλαμβάνουν βαφή, αλλαγή μηχανισμών και ενεργειακή αναβάθμιση. Η αναβάθμιση γίνεται με σεβασμό στην ιστορικότητα του κτιρίου, και επομένως θα διατηρηθούν τα παράθυρα στην αρχική τους κατάσταση.

Δείτε τα Ξύλινα Κουφώματα μας αλλά και περισσότερα έργα συντήρησης ξύλινων κουφωμάτων εδώ.